Okoń z bazylią

25747
com_content.article
(Oddano 127 głosów z średnią 4.65 z 5)
Okoń z bazylią4.65 out of 5 based on 127 voters.


Składniki:


  • 80 dag filetów okonia
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka ziołowej przyprawy
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Oczyszczonego okonia oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb.
    Następnie obtoczyć ją  w mące i smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek z obu stron na złoto.
    Pod koniec smażenia posypać posiekaną bazylią.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi