Okoń w zielonym sosie

14875
com_content.article
(Oddano 239 głosów z średnią 4.38 z 5)
Okoń w zielonym sosie 4.38 out of 5 based on 239 voters.


Składniki:


  • 8 łyżek okruchów białego chleba
  • 1 łyżka mleka
  • 2 fileciki anchois
  • 1 łyżka kaparów
  • garść posiekanej natki pietruszki, mięty i bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z ½ cytryny
  • sól
  • 8 filetów z okonia morskiego
  • 1 łyżka oliwy

    Sposób wykonania;
    Do mleka dodać okruchy chleba, posiekane fileciki anchois, kapary, czosnek, zioła, sok z cytryny oraz oliwę.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie usmażyć filety na rozgrzanej oliwie.
    Przed podaniem rozłożyć na nich zielony sos.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi