Okoń w warzywach

1403
com_content.article
(Oddano 385 głosów z średnią 4.51 z 5)
Okoń w warzywach4.51 out of 5 based on 385 voters.


Składniki:
• 40 dag filetów z okonia
• 2 ząbki czosnku
• pęczek dymki
• bulwa kopru włoskiego
• pęczek koperku
• 30 dag pomidorów
• 2 łyżki oliwy
• 300 ml soku pomidorowego
• 20 dag ugotowanego ryżu
• sól, pieprz

Wykonanie:
- czosnek pokroić w cieniutkie plasterki, dymkę pokroić, koper włoski przepołowić i usunąć głąbik, pokroić w paski, koperek posiekać, pomidory pokroić w plasterki,
- czosnek i koper włoski podsmażyć na oliwie przez 2 minuty,
- dodać pomidory i sok pomidorowy, zagotować,
- dodać dymkę i ryż, na wierzchu ułożyć kostki ryby,
- patelnię przykryć, gotować 10 minut,
- przed podaniem rybę oprószyć solą i pieprzem, posypać koperkiem.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi