Okoń w pikantnej, serowej panierce

31176
com_content.article
(Oddano 47 głosów z średnią 4.57 z 5)
Okoń w pikantnej, serowej panierce4.57 out of 5 based on 47 voters.


Składniki:


  • 50 dkg filetów z okonia
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • 1 łyżka mielonej papryki
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 2 łyżki roztopionego masła

Sposób przyrządzenia:

W misce wymieszać bułkę tartą, parmezan, paprykę i bazylię. Lekko oprószone solą filety z okonia moczyć w roztopionym maśle i panierować w przygotowanej panierce. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez 10 minut.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi