Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nalewka tropikalna na rumie

Składniki:

  • 5 dojrzałych bananów
  • 1 dojrzały ananas
  • 1 litr białego mocnego rumu
  • 1 szklanka soku z ananasów
  • 1 laska wanilii
  • ½ szklanki cukru


Sposób przyrządzenia:
Ananasa obrać pokroić w kostkę. Banana obrać ze skóry, podzielić w plastry. Laskę wanilii rozciąć wzdłuż. W gąsiorku umieścić wszystkie składniki nalewki, szczelnie zamknąć, odstawić na 35 dni, kilkakrotnie w tym okresie mieszając. Nalewkę bardzo dokładnie przefiltrować, przelać do butelek, odstawić szczelnie zamknięty na okres 6 miesięcy aby trunek nabrał właściwego smaku i zapachu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *