Mule w białym winie z pomidorami

12659
com_content.article
(Oddano 353 głosów z średnią 4.59 z 5)
Mule w białym winie z pomidorami 4.59 out of 5 based on 353 voters.



Składniki:


  • 2 kg muli
  • 3 pomidory
  • 500 ml wina
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki zielonej
  • 3 łyżki oliwy
  • cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Cebulę i czosnek posiekać po czym zeszklić je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać paprykę pokrojona w kostkę i trzymać na małym ogniu około 1 minuty.
    Następnie wrzucić mule, pomidory pokrojone w kostkę oraz wino.
    Całość doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem około 5 minut.
    Gdy nule się otworzą doprawić  do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi