Morszczuk z cebulowym sosem

14756
com_content.article
(Oddano 239 głosów z średnią 4.38 z 5)
Morszczuk z cebulowym sosem 4.38 out of 5 based on 239 voters.


Składniki:


  • 2 morszczuki
  • 5 cebul
  • kilka gwiazdek anyżku
  • ½ szkl. słodkiej sherry
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • olej sojowy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
  1. Ryby pokroić na dzwonka, które oprószyć solą oraz anyżkiem i skropić sosem sojowym oraz sherry.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin.
    W miedzy czasie cebulę pokrojona na plasterki podsmażyć an rozgrzanym oleju po czym doprawić ją reszta sosu sojowego oraz cukrem i trzymać jeszcze na ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie powstały sos rozcieńczyć odrobiną ciepłej wody i przetrzeć przez sito.
    Natomiast rybę odsączyć z marynaty i smażyć na rozgrzanym tłuszczu około 5 minut z każdej strony.
    Przed podaniem polać cebulowym sosem.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi