Marynowany łosoś z grilla
Marynowany łosoś z grilla4.65 out of 5 based on 107 voters.
Składniki:
- 2 ząbki czosnku
- 3 gałązki tymianku
- 5 listków bazylii
- cytryna
- 4 łyżki oleju
- 600 g odfiletowanego łososia
- sól
- kolorowy pieprz
-
zielenina
Sposób wykonania;
Tymianek i bazylię posiekać.
Z cytryny wycisnąć sok i wymieszać go z olejem i ziołami.
Dodać jeszcze posiekany czosnek, sól, pieprz oraz posiekaną zieleninę.
Całość dokładnie wymieszać i zalać filety łososia.
Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Po tym czasie odsączyć z marynaty i owinąć w folię aluminiową.
Grillować około 10 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Łosoś
- Opublikowano: czwartek, 15, grudzień 2011 18:02
- Edyta Bień
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla