Małże w sosie z czarnej fasoli

9476
com_content.article
(Oddano 437 głosów z średnią 4.51 z 5)
Małże w sosie z czarnej fasoli 4.51 out of 5 based on 437 voters.


 

Składniki:


  • 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka startego korzenia imbiru
  • 3 dymki
  • 24 małże
  • 2 łyżki chińskiego wina ryżowego
  • 1 łyżka gotowanego sosu z czarnej fasoli
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ½ skl bulionu drobiowego
  • szczypta granulowego cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 2 łyżkach wody

 

Malze

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzany olej wrzucić posiekany czosnek, cebulę oraz czosnek, smażyć ok. 30 sekund cały czas mieszając.
    Następnie wrzucić małże i dodać wino, sos z czarnej fasoli, bulion, sos sojowy oraz cukier.
    Całość dokładnie wymieszać i pozostawić na ogniu pod przykryciem ok. 3 minut aż małże sie otworzą.
    Na koniec dodawać stopniowo mąkę nie przerywając mieszania do zgęstnienia sosu.

     

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi