Małże sercówki w sosie winnym

6641
com_content.article
(Oddano 265 głosów z średnią 4.40 z 5)
Małże sercówki w sosie winnym4.40 out of 5 based on 265 voters.


Składniki:

  • 50 dkg dokładnie wyszorowanych małży
  • 1 szklanka białego, wytrawnego wina
  • 2 posiekane cebulki szalotki
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • posiekana natka pietruszki
  • oliwa

Malze W Sosie Winnym

 

Sposób przyrządzenia:
W dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i szalotki, smażyć mieszając, gdy cebulka się zeszkli dodać małże odrzucając wcześniej te z otwartymi muszlami. Smażyć potrząsając patelnią do momentu aż muszle się otworzą wtedy dodać wino i gotować przez 3 minuty. Małże odcedzić zachowując wywar. Odrzucić muszle które mimo potrząsani i mieszania pozostały zamknięte. Wywar ponownie doprowadzić do wrzenia, dodać posiekaną natkę pietruszki, skorygować smak przyprawami i połączyć z małżami. Podawać gorące.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi