Liny smażone

20717
com_content.article
(Oddano 0 głosów z średnią 0 z 5)
Liny smażone0 out of 5 based on 0 voters.


Składniki;
  • 2 liny
  • 2 łyżki maki
  • 5 łyżek oleju
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Liny wypatroszyć po czym sparzyć wrzątkiem, usunąć płetwy a skórę oskrobać.
    Następnie przekroić wzdłuż kręgosłupa i usunąć większe ości.
    Tak przygotowane liny oprószyć solą, pieprzem oraz mąką i smażyć na rozgrzanym oleju po 7 minut z każdej strony.
    Po tym czasie przełożyć na inną patelni i dosmażyć na rozgrzanym maśle (ok. 1 minuty).

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

  • Przepisy na sałatki
    Wspanaiłe przepisy na pizzę
    Dania z Grilla
    Przepisy na wieprzowinę
    Przepisy na wspaniałe ciasta


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi