Kurze wątróbki w sosie śmietanowo-winnym
Kurze wątróbki w sosie śmietanowo-winnym 4.66 out of 5 based on 105 voters.
Składniki:
- 350 g kurzych wątróbek
- sól
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 50 g masła
- 2 łyżki tartej skórki pomarańczy
- 2 liście laurowe
- 120 ml czerwonego wina
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki śmietany
- pieprz
-
Posiekana cebulę ora czosnek udusić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojoną na kawałki wątróbkę, skórkę z pomarańczy oraz liście laurowe.
Wymieszać i trzymać na ogniu około 3 minut.
Po tym czasie wątróbki wyjąć a na patelni wlać wino, śmietanę i koncentrat pomidorowy.
Dokładnie wymieszać i gotować do zgęstniania, wówczas wyjąć listki laurowe a wrzucić wątróbkę.
Trzymać jeszcze chwile na ogniu aby wszystko się zagrzało.
- Szczegóły
- Kategoria: Drób
- Opublikowano: czwartek, 26, maj 2011 11:26
- Ewa Sierota
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany