Kurczak z kawałkami żółtej papryki
Kurczak z kawałkami żółtej papryki 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 2 duże piersi kurczaka
- dwie żółte papryki
- cebula
- curry
- oregano
- gałka muszkatołowa
- vegeta
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Umyte mięso pokroić w kostkę, którą wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem i przesmażyć.
Następnie oprószyć kurczaka curry, vegetą i oregano.
Dodać jeszcze cebulę pokrojona w krążki i nadal smażyć.
W między czasie sparzyć paprykę wrzątkiem i pokroić ją w kostkę po czym wrzucić do mięsa.
Całość dokładnie wymieszać i dusić do momentu aż mięso będzie nabierać złotego koloru.
Wówczas podlać dość dużą ilością wody, dodać gałkę muszkatołową i dusić ok. 2 godz do miękkości mięsa i papryki.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Piersi z kurczaka
- Opublikowano: piątek, 20, wrzesień 2013 08:23
- Kacper Górski
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany