Kulki rybne

2206
com_content.article
(Oddano 186 głosów z średnią 4.64 z 5)
Kulki rybne4.64 out of 5 based on 186 voters.


Składniki:


• 1 kg świeżego łososia, pstrąga lub karpia
• 1 łyżka soli
• 0.5 łyżeczki pieprzu
• 6 łyżek masła
• 6 łyżek mąki
• 4 łyżki gęstej śmietany
• 0.5 szklanki oleju do smażenia

Sposób przyrządzenia:
Usunąć ości, obrać ze skóry. Rybę zmielić, przyprawić solą i pieprzem. Masło utrzeć, dodać mąkę, ubijając dokładnie wymieszać z rybą, wlać śmietanę, starannie wymieszać. Formować kulki wielkości włoskiego orzecha. Olej rozgrzać na patelni, smażyć do zrumienienia ze wszystkich stron. Podawać na gorąco z majonezem.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Xawier.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi