Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kulki cielęco-wieprzowe

Składniki:

  • 400 g wołowiny
  • 400 g cielęciny
  • 1 cebula
  • 3 łyżki okruchów białego pieczywa
  • garść natki pietruszki
  • garść rozmarynu
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy
  • porcja pomidorów
  • 1 kula mozzarelli
  • 8 łyżek startego parmezanu
  • garstka liści bazylii 1 bochenek białego chleba

Sposób wykonania:

  1. Do dużej miski włożyć wołowinę, cielęcinę, okruchy chleba, posiekaną cebulę i natkę pietruszki oraz wbić jajko.
    Całość odkładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować małe pulpety, które smażyć na rozgrzanej oliwie.
    Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego, zalać je sosem i posypać parmezanem oraz mozzarellą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 45 minut.
    Przed podaniem posypać listkami bazylii.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *