Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krajanka*

Składniki:

  • 45 dag mąki (2,5 szklanki)
  • 1/2 łyżki miodu
  • 20 dag cukru pudru
  • 1/2 kostki margaryny
  • 2 jaja
  • krem karpatkowy
  • powidła

Sposób przyrządzenia:
Dokładnie wymieszać składniki (bez kremu), zagnieść i podzielić na 3 części. Piec 3 placki ok. 10min. w temp. 200 stopni. Odstawić, żeby ostygły. Przygotować krem wg przepisu karpatkowego. Odstawić do ostudzenia. W misce ucierać 1 kostkę masła i stopniowo dodawać karpatkę. Ciasto przełożyć kremem, na pierwszą warstwę położyć kwaśne powidła, a na to znowu karpatkę.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *