Krabon w sosie maślanym

5285
com_content.article
(Oddano 405 głosów z średnią 4.46 z 5)
Krabon w sosie maślanym4.46 out of 5 based on 405 voters.


 

Składniki:


Krab W Sosie

    • 50 dkg nóg krabona
    • ¼ szklanki rozpuszczonego masła
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 2 łyżki utartej na tarce cebuli
    • 1 łyżka drobno posiekanej pietruszki
    • ¼ łyżki drobno posiekanego estragonu
    • ostra papryka do smaku

Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone nogi krabona pociąć na kawałki o długości 6 do 7 cm.  Używając cienkiego widelczyka  lub szczypiec ostrożnie wyjąc znajdujące się we wnętrzu kawałki mięsa. Pozostałe składniki potrawy dokładnie wymieszać, zalać nimi w misce mięso krabona i odstawić na 15 minut. Piekarnik mocno nagrzać do temperatury 180 stopni C. Na blaszce do pieczenia ułożyć mięso krabona i piec przez około 4 minuty. Podawać na gorąco polane pozostałą zalewą.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi