Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety drobiowe z musem jabłkowym

Składniki:

  • 1 kg  piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy
  • 8 jabłek
  • 6 Gożdzików
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta imbiru
  • szczypta cukru

    Sposób przyrządzenia:
    Kotlety umyć, osuszyć pokroić na kotlety, posmarować olejem, oprószyć solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni z olejem, usmażyć kotlety na złocisty kolor. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i  pokroić na ćwiartki. Włożyć do garnka podlać wodą (1/4szklanki) dodać goździki i dusić pod przykryciem do miękkości. Przetrzeć przez sito i dodać szczyptę gałki muszkatołowej i szczyptę cukru .Przetarte jabłka wyłożyć na talerzyk i wyłożyć kotleciki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *