Kiełbaski grillowe z boczkiem
Kiełbaski grillowe z boczkiem 4.44 out of 5 based on 334 voters.
Składniki:
- 1 jabłko
- 1 cebula
- 4 plastry bekonu
- 2 łyżki oleju
- 4 kiełbaski grillowe
- bulion warzywny
- 3 łyżki soku jabłkowego
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Obrane jabłko podzielić na ćwiartki .
Następnie na rozgrzanym oleju smażyć kiełbaski około 10 minut.
W między czasie na również na rozgrzanym oleju przesmażyć boczek pokrojony w kostkę, posiekaną cebulę oraz jabłko.
Wlać bulion oraz 150 ml wody i sok jabłkowy.
Dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Trzymać chwilę na ogniu, aż trochę odparuje.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i podawać z kiełbaskami.
- Szczegóły
- Kategoria: Kiełbasa z grilla
- Opublikowano: środa, 20, październik 2010 08:07
- Weronika Lebioda
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Kiełbaski musztardowe w plastrach boczku Iwony
-
Grillowane kiełbaski z dżemem z czerwonych porzeczek
-
Białe kiełbaski boczkiem i serem
-
Kiełbaski w sosie pomidorowym z grilla
-
Biała kiełbasa z ananasem na grilla
-
Kiełbaski grillowe z boczkiem
-
Kiełbaski na grilla z musztardą
-
Kiełbaski z grilla z pomidorem