Karmazyn w warzywach

7457
com_content.article
(Oddano 274 głosów z średnią 4.35 z 5)
Karmazyn w warzywach4.35 out of 5 based on 274 voters.


Składniki:
  • 1 kg. pora
  • 50 dag. marchewki
  • 20 dag. pieczarek
  • sól
  • biały pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 4 filety /po 20 dag/ z karmazyna
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 4 dag. pestek słonecznika
  • pęczek koperku

Sposób przyrządzenia:

Pory, marchewkę ,pieczarki pokroić w plasterki. Pory blanszować i osączyć. Rozgrzać olej i podsmażyć pieczarki. Przyprawić i zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmażyć marchewkę, podlać bulionem. Gotować 4 minuty. Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać 4 łyżki porów z pieczarkami., resztę dodać do marchewki. Na dnie żaroodpornego naczynia ułożyć warstwę marchewki z porami. Położyć rybę i przykryć pieczarkami. oraz porami. Zapiekać 20 minut w temp. 200 stopni. Przybrać koperkiem.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi