Jesiotr w orzechowej panierce z jeżynowym sosem Barbecue

3603
com_content.article
(Oddano 96 głosów z średnią 4.68 z 5)
Jesiotr w orzechowej panierce z jeżynowym sosem Barbecue4.68 out of 5 based on 96 voters.


Składniki:


  • 2 filety z jesiotra
  • 100 g posiekanych i podprażonych orzechów laskowych
  • 100 g bułki tartej
  • 2 roztrzepane jajka
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz do smaku

    Sos:

  • 250 g jeżyn
  • mała posiekana cebula
  • 50 g suszonych na słońcu pomidorów
  • łyżeczka wyciśniętego czosnku
  • 50 g syropu jeżynowego lub malinowego
  • 50 g octu jabłkowego
  • 100 g sosu do steków lub dobrego ketchupu


    Sposób przyrządzenia:
    Sos: Wymieszać wszystkie składniki sosu razem i gotować na małym ogniu przez około 40 min. Następnie zmiksować blenderem.
    Wymieszaj bułkę tartą i podprażone orzechy, obtocz posolone i „popierzone” filety z jesiotra w jajku a następnie w mieszance bułki I orzechów.
    Na średnio rozgrzanej patelni podsmaż aż panierka lekko zbrązowieje. Dopiec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 min.
    Podawać z łyżką sosu na każdym filecie.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

  • Przepisy na sałatki
    Wspanaiłe przepisy na pizzę
    Dania z Grilla
    Przepisy na wieprzowinę
    Przepisy na wspaniałe ciasta


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi