Jamajskie placki rybne

2700
com_content.article
(Oddano 255 głosów z średnią 4.84 z 5)
Jamajskie placki rybne4.84 out of 5 based on 255 voters.


Składniki:


• 250 g dorsza (lub innej białej ryby)
• 100 g mąki
• 2 łyżeczki suszonego czosnku
• ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
• sól do smaku
• drobno posiekana papryczka chili
• 3 posiekane cebulki sałatkowe (z szczypiorem)
• 1 posiekany pomidor
• 1 roztrzepane jajko
• woda
• pieprz do smaku
• olej do smażenia

Sposób przyrządzenia:
Namocz w wodzie dorsza, co najmniej przez 5 godzin, kilkakrotnie zmieniając wodę. Podziel rybę na małe kawałeczki. W miseczce wymieszaj razem wszystkie składniki, dodaj wodę tak, aby ciasto miało konsystencję ciasta do racuchów.
Usmaż na złoty kolor na oleju (2-3 minut na każdej stronie). Podawać z pieczywem i sałatką.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi