Jabłecznik Agi
Jabłecznik Agi4.55 out of 5 based on 418 voters.
Składniki:
-
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 kostka margaryny
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 proszek do pieczenia
- 70 dkg jabłek
- 3-4 łyżki mleka
- 1 zapach
Sposób przyrządzenia:
Tłuszcz utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mąkę. Utrzeć na pulchną masę. Dodać ubitą pianę, zapach. Jabłka pokroić w cząstki. Ciasto podzielić na dwie części, jedną zapiec na jasno. Nałożyć na wierzch jabłka ,następnie przykryć drugą warstwą ciasta. Piec ok.50 min.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: wtorek, 30, listopad 1999 00:00
- agap
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy