Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk z orzechami

Składniki:

  • 40 dag mięsa z piersi z indyka
  • 2 papryki
  • 10 dag solnych orzeszków ziemnych
  • 1 por
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżka curry
  • 2 jajka
  • ½ szkl oleju
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • sól

Sposób wykonania:
Do miseczki wbić jajka, dodać do nich ocet winny, sól, curry oraz mąkę ziemniaczaną.
Całość dokładnie wymieszać po czym dodać mięso pokrojone w paseczki.
Przemieszać i przełożyć całość na patelnie z rozgrzanym tłuszczem.
Szybko usmażyć na dużym ogniu po czym przełożyć zawartość patelni na talerz a włożyć pokrojonego pora oraz pokrojoną paprykę z usuniętymi gwiazdami nasiennymi.
Smażyć kilka minut po czym wlać 2 łyżki wody, lekko poddusić i dodać ponownie mięso oraz wrzucić orzeszki.
Całości dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *