Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzanki z pieczarkami

Składniki:

  • bagietka 1 sztuka
  • masło 15 dag
  • pieczarki 1,2 kg
  • cebula 1 sztuka
  • olej 10 dag
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Bagietkę należy pokroić na kromki( na ukos). Kromki bagietki należy
    pokroić masłem. Tak posmarowane kromki należy układać w brytfannie.
    Pieczarki po oczyszczeniu i umyciu należy pokroić w dość drobne
    plasterki i wrzucić na patelnię, dodać do nich posiekaną w drobną
    kosteczkę cebulę i podsmażyć na odrobinie oleju doprawiając do smaku
    solą i pieprzem. Po usmażeniu i ostudzeniu pieczarek należy układać je
    na kromkach bagietki. Tak przygotowane bagietki należy zapiec w
    piekarniku( przez około 15- 20 minut). Przed podaniem należy posypać
    grzanki odrobiną posiekanej natki pietruszki.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *