Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzanki z czosnkiem i anchois

Składniki:

  • bagietka
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 pomidory
  • 1 awokado
  • 6 filecików anchois
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 6 posiekanych liść bazylii
  • pieprz

    Sposób wykonania: 
    Bagietkę pokroić na kromki, które ułożyć na blasze.
    Skropić oliwą, oprószyć solą oraz pieprzem i podpiec około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
    W między czasie awokado, pomidory, anchois oraz czosnek wymieszać, doprawić do smaku oliwą, sokiem z cytryny oraz pieprzem.
    Powstałą masę rozsmarować na grzankach.
    Oprószyć je jeszcze pieprzem i podawać od razu po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *