Galaretka śledziowa

14197
com_content.article
(Oddano 333 głosów z średnią 4.44 z 5)
Galaretka śledziowa 4.44 out of 5 based on 333 voters.


Składniki:


  • 4 filety śledziowe
  • 1 l wywaru
  • 4-5 łyżeczek żelatyny
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ogórki konserwowe

    Sposób wykonania:
    Śledzie namoczyć w wodzie po czym przełożyć do wywaru.
    Dodać jeszcze liść laurowy oraz ziele angielskie i gotować.
    W między czasie pokroić jajka i ogórki i przełożyć je do miseczek.
    Natomiast do wywaru dodać jeszcze żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody.
    Przelać do miseczek z ogórkiem i jajkiem, odstawić do stężenia.

     

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi