Gęś duszona w sosie śmietanowym
Gęś duszona w sosie śmietanowym4.69 out of 5 based on 372 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Umytą i osuszoną tuszkę gęsi podzielić na porcje, przyprawić, obrumienić na części oleju. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, dodać ziemniaki i cebulę, smażyć mieszając 5 minut. W odpowiednio naczyniu żaroodpornym ułożyć porcje mięsa, dodać cebulę i ziemniaki, pomidory oraz bulion mięsny. Dusić w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez około 30 minut. Gdy składniki zmiękną dodać śmietanę i dusić jeszcze 5 minut. Przed podaniem obsypać zieleniną
- Szczegóły
- Kategoria: Gęś
- Opublikowano: poniedziałek, 05, lipiec 2010 09:21
- Basia Pater
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany