• 1kg mąki
• 1 jajo
• 0,5l wody
• 550g wołowiny
• 750g łoju wołowego
• 1 jajo
• 1 cebula
• sól, pieprz,
• majeranek
• 150g masła

Sposób przyrządzenia:
Z przesianej mąki, jaja i wody (ciepłej) zrobić miękkie ciasto, wyrobić je i pozostawić przykryte ściereczką, aby "odpoczęło".
Mięso zemleć, dodać oziębiony i posiekany łój, posiekaną cebulę, jajo i sól do smaku, pieprz i majeranek. Mięso dokładnie wyrobić.
Ciasto podzielić na 5 części, każdą rozwałkować i wycinać małe pierożki nadziewając je mięsem. Pierogi gotować w osolonej wodzie, podawać polane stopionym masłem lub śmietaną.

Komentarze   

 
0 #2 liwo 2005-06-15 17:59
raczej za duzo roboty!!!!!! ale .... dobre!!! :-)
Cytować
 
 
0 #1 Gość 2005-06-09 08:44
za drogie!!!!!!!!! !!!! ale......... dobre!!!!
Cytować
 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter