Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dzwonka z łososia z piekarnika Natalii

Masz dziś ochotę na pyszne dzwonka z łososia? Wypróbuj ten przepis. Do jego wykonania potrzebujesz: dzwonek z łososia, cytryny, rozmarynu oraz masła.   
 

Składniki:

  • 2 dzwonki łososia
  •  2 plasterki cytryny
  • 2 łyżeczki masła 
  • 1 łyżeczka suszonego koperku 
  • 2 gałązki rozmarynu 
  •  sól
  •  pieprz
  •  folia aluminiowa
 

Sposób wykonania:

  1. Dzwonka z łososia delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie oprószyć je solą oraz pieprzem po czym ułożyć je na dwóch kawałkach folii aluminiowej.
    Na każdym kawałku położyć łyżeczkę masła.
    Następnie oprószyć koperkiem i położyć jeszcze po gałązce rozmarynu.
    Na koniec umieścić jeszcze po plasterku cytryny.
    Całość szczelnie zawinąć.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 15-20 minut.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *