Duszony węgorz w śmietanowym sosie

24416
com_content.article
(Oddano 103 głosów z średnią 4.65 z 5)
Duszony węgorz w śmietanowym sosie 4.65 out of 5 based on 103 voters.


Składniki:


  • 1 kg węgorza
  • 50 g cebuli
  • 100 g włoszczyzny
  • 30 g mąki
  • 1/8 l śmietany
  • sól
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • cytryna

    Sposób wykonania:

    Włoszczyznę obrać i pokroić na mniejsze kawałki, zalać 1 litem wody i ugotować wywar.
    Wówczas go przecedzić i doprawić do smaku solą.
    Następnie węgorza odfiletować i pokroić na mniejsze kawałki, które włożyć do wywaru.
    Trzymać na małym ogniu około 25 minut.
    Po tym czasie zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką.
    Jeszcze raz zagotować i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny.
    Na koniec posypać posiekanym koperkiem.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi