Dorada w sosie słodko-kwaśnym

14090
com_content.article
(Oddano 333 głosów z średnią 4.44 z 5)
Dorada w sosie słodko-kwaśnym 4.44 out of 5 based on 333 voters.


Składniki:


  • 4 filety z dorady
  • 6 marchewek
  • 4 pory
  • 4 łyżki oleju roślinnego
  • 2 łyżki ketchupu
  • 4 łyżki sosu słodko- kwaśnego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 2 gałązki kolendry

Sposób wykonania:
  1. Filety pokroić na mniejsze kawałki, które obsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Następnie obraną marchewkę pokroić w paseczki a pory w krążki.
    Usmażoną rybę wyjąc a na tą sama patelnię wrzucić warzywa.
    Trzymać na ogniu do miękkości warzyw i doprawić do smaku ketchupem.
    Wlać sos rybny oraz sos słodko-kwaśny
    Dokładnie wymieszać i dodać kawałki ryby.
    Dodać jeszcze kolendre i trzymać na ogniu przez kilka minut.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi