Dorada pieczona

1558
com_content.article
(Oddano 115 głosów z średnią 3.77 z 5)
Dorada pieczona3.77 out of 5 based on 115 voters.


Składniki:


• mała dorada
• 100 g wędzonego boczku,
• 10 g pieczarek,
• 1 szklanka białego wina (wytrawnego),
• 5 dkg masła,
• sól i pieprz
• 1 łyżka tartej bułki,
• majeranek,
Dorada Pieczona

Wykonanie:
Rybę dokładnie oczyścić osuszyć i nasolić. Na patelni zarumienić boczek, dodać pokrojone pieczarki. Przełożyć do naczynia do zapiekania, następnie ułożyć rybę, posypać solą, pieprzem oraz majerankiem, polać białym winem, posypać tartą bułką.
Na to wszystko ułożyć małe kawałeczki masła i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około pół godziny.

 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi