Dżem z żurawin i dyni
Dżem z żurawin i dyni 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 75 dag żurawin
- 75 dag dyni
- 75 dag cukru
Sposób wykonania:
Żurawiny rozgnieć widelcem po czym zasypać je cukrem i doprowadzić do wrzenia na małym ogniu.
Następnie dynię obrać i zetrzeć na tarce i dodać do żurawin.
Całość dokładnie wymieszać i jeszcze przez chwile gotować, aż dynia stanie się szklista.
Gotowy dżem przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć.
- Szczegóły
- Kategoria: Dżemy
- Opublikowano: czwartek, 16, czerwiec 2011 12:29
- Anna Kasprzyk
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane