Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Curry z zielonego groszku, ziemniaków i kalafiora

Składniki:

    • 50 dkg obranych pokrojonych w kostkę ziemniaków
    • 1 szklanka zielonego groszku
    • ½ kalafiora podzielonego na różyczki
    • 1 drobno pokrojona cebula
    • 2 rozgniecione ząbki czosnku
    • 1 jabłko, obrane i pokrojone w kostkę
    • ½ szklanki mleka kokosowego
    • 1 szklanka bulionu warzywnego
    • 1 łyżeczka oliwy
    • 2 łyżeczki curry
    • 1 łyżeczka pasty chili
    • szczypta mielonej kolendry
    • sól, pieprz, papryka do smaku


    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, czosnek, curry, pastę chili, smażyć mieszając około 2 minuty. Dodać jabłko, ziemniaki, groszek, mleko kokosowe i bulion warzywny, gotować powoli 10 minut. Po tym czasie dodać kalafior i po około 5 minutach składniki powinny być miękkie. Przyprawić i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *