Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciastka kukurydziane

Składniki

  • 3 jajka
  • 20 dag masła
  • 20 dag cukru
  • 10 dag rodzynek
  • 10 dag czekolady
  • 40 dag mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • płatki kukurydziane

    Sposób wykonania:

    Do miski wbić jajka, dodać masło, cukier, rodzynki oraz czekoladę.
    Wsypać jeszcze mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie zmiksować.
    Gdy powstanie jednolite ciasto odrywać kawałki, które formować w kulki.
    Obtoczyć je w płatkach kukurydzianych lekko spłaszczając.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut.
  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *