Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chutney ananasowy

Składniki:

  • 1 ananas
  • 2 kwaśne jabłka
  • 2 gruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanego imbiru
  • garść rodzynków
  • 1 szkl octu winnego
  • 1 szkl cukru
  • sól
  • pieprz
  •  

Sposób wykonania:
Rodzynki zalać wodą i odstawić.
W między czasie jabłka i gruszki obrać, pokroić na mniejsze kawałki usuwając gniazda nasienne.
Następnie ananasa pokroić w kostkę a czosnek w plasterki po czym wrzucić  całość do rondelka dodając  jeszcze imbir i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
Po Tm czasie dodać rodzynki z odrobiną wody w której się moczyły.
Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, octem oraz cukrem.
Pozostawić jeszcze na ogniu przez 30 minut.
Po tym czasie przełożyć do słoików i szczelnie zakręcić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *