Carpaccio z tuńczyka z cytryną

14117
com_content.article
(Oddano 194 głosów z średnią 4.81 z 5)
Carpaccio z tuńczyka z cytryną4.81 out of 5 based on 194 voters.


Składniki:


  • 300 g świeżego tuńczyka
  • starta skórka z 2 cytryny
  • 7 łyżek oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • garść rukli
  • 2 łyżki parmezanu

    Sposób wykonania:
    Tuńczyka wstawić do zamrażalki na około godzinę.
    Po tym czasie wyjąć i pokroić w cienkie plasterki, które ułożyć na półmisku.
    Następnie sok oraz skórkę z cytryny wymieszać z oliwą, rozgniecionym czosnkiem oraz posiekaną natką pietruszki.
    Doprawić do smaku solą ora pieprzem.
    Sosem polać tuńczyka i udekorować rukolą oraz posypać parmezanem.

     

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi