Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bruschetta z pomidorami Julki

Cieszą nie tylko smakiem ale wyglądem. Znakomite przepisy. Bruschetta z pomidorami Julki. Składniki przepisu: pomidor, czosnek, bazylia i oregano. 
 
 

Składniki:

  • bułka, bagietka lub chleb 
  • 1 pomidor 
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 łyżeczka oregano 
  • 1 łyżeczka bazylii 
  • 1 łyżka masła
  • sól 
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Bagietkę, bułkę lub chleb pokroić na kromki.
    Wstawić je do rozgrzanego piekarnika i podpiec na rumiano.
    W miedzy czasie pomidora sparzyć wrzątkiem.
    Obrać go ze skórki i pokroić w kostkę.
    Wówczas dodać do niego obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Wrzucić oregano oraz bazylię.
    Polać całość oliwą z oliwek.
    Całość delikatnie przemieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Podpieczone kromki posmarować masłem i rozłożyć na nich pomidorową pastę.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *