Bruschetta z pomidorami Julki
Bruschetta z pomidorami Julki0 out of 5 based on 0 voters.
Cieszą nie tylko smakiem ale wyglądem. Znakomite przepisy. Bruschetta z pomidorami Julki. Składniki przepisu: pomidor, czosnek, bazylia i oregano.
Składniki:
- bułka, bagietka lub chleb
- 1 pomidor
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Bagietkę, bułkę lub chleb pokroić na kromki.Wstawić je do rozgrzanego piekarnika i podpiec na rumiano.W miedzy czasie pomidora sparzyć wrzątkiem.Obrać go ze skórki i pokroić w kostkę.Wówczas dodać do niego obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wrzucić oregano oraz bazylię.Polać całość oliwą z oliwek.Całość delikatnie przemieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Podpieczone kromki posmarować masłem i rozłożyć na nich pomidorową pastę.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Przekąski
- Opublikowano: czwartek, 04, sierpień 2016 05:14
- Monia