Bitki jagnięce na ostro
Bitki jagnięce na ostro4.72 out of 5 based on 111 voters.
Składniki:
- 400 g jagnięciny z udźca
- 0,2 l kwaśnej śmietany
- 20 g mąki
- 40 g tłuszczu
- 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
- wywar mięsny
- 1 łyżeczka pieprzu
- sól
-
Mięso pokrojone w plastry lekko zbić po czym oprószyć solą i pieprzem.
Następnie obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas oprószyć i oprószyć mąka.
Dodać szczypiorek, podlać wywarem i pozostawić na ogniu do miękkość mięsa.
Na sam koniec dodać kwaśną śmietanę.
- Szczegóły
- Kategoria: Baranina
- Opublikowano: wtorek, 13, kwiecień 2010 08:00
- Mateusz Majcher