Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka twarogowa Celiny

 

Składniki:

  • 25 dag masła
  • 25 dag cukru
  • 5 jajek
  • 25 dag mąki
  • 25 dag sera twarogowego
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sok z 1 cytryny
  • tłuszcz
  • bułka tarta

Sposób wykonania:
Do masła wsypać cukier i utrzeć do białości.
W trakcie ucierania dodawać po jednym jajku, serek, sok z cytryny, cukier waniliowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 200 stopni.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *