Żabnica tandori

31160
com_content.article
(Oddano 117 głosów z średnią 4.67 z 5)
Żabnica tandori4.67 out of 5 based on 117 voters.


Składniki:


  • 40 dkg filetów z żabnicy
  • 2 łyżki rozpuszczonego masła
Marynata:
  • 5 rozgniecionych ząbków czosnku
  • 1/3 łyżeczki tartego imbiru
  • szczypta szafranu
  • 5 dkg tartego sera Cheddar
  • 1 łyżeczka mielonego chili
  • 1 łyżeczka garam masala
  • 1/2 łyżeczka soli
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1/2 szklanki jogurtu
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka mąki

Sposób przyrządzenia:

Filet podzielić na 2 porcje. Przygotować marynatę. Na patelni rozgrzać olej, dodać mąkę, chwilę smażyć nie rumieniąc. Zasmażkę i pozostałe składniki zmiksować w blenderze. W tak przygotowanej marynacie obtoczyć porcje ryby, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez 10 minut. Podczas pieczenia smarować rozpuszczonym masłem. Doskonale smakuje z dodatkiem sosu miętowego.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi