Śledzik z marchewką i kiszonym ogórkiem

14233
com_content.article
(Oddano 359 głosów z średnią 4.47 z 5)
Śledzik z marchewką i kiszonym ogórkiem 4.47 out of 5 based on 359 voters.


Składniki:


  • 4 płaty śledziowe
  • 2 kiszone górki
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • korzeń pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • ocet
  • kilka czubatych łyżek majonezu

Sposób wykonania:
  1. Śledzie zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia skropić je octem i odstawić na 2 godziny.
    W między czasie obrane marchewki i pietruszki zetrzeć na tarce po czym wrzucić na rozgrzaną oliwę i udusić.
    Następnie zdjąć je z ognia i ostudzić, wówczas dodać pokrojony ogórek, cebulę oraz majonez.
    Na koniec dodać jeszcze śledzie pokrojone na kawałki.
    Całość dokładnie wymieszać i wstawić na noc do lodówki.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi