Śledź w zalewie pomidorowej

14007
com_content.article
(Oddano 333 głosów z średnią 4.44 z 5)
Śledź w zalewie pomidorowej4.44 out of 5 based on 333 voters.


Składniki:


  • 6-7 filetów śledziowych
  • 5 szalotek
  • 15 nadziewanych oliwek
  • 250 g ketchupu
  • 4 łyżki octu
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka białego pieprzu
  • 5 łyżek oleju

    Sposób wykonania: 
    Śledzie pokroić na mniejsze kawałki a szalotkę posiekać po czym przełożyć do naczynia dodając również oliwki.
    Następnie ketchup wymieszać z octem, cukrem, solą oraz pieprzem po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo olej.
    Tak powstałą marynatą zalać śledzie i wstawić do lodówki na kilka godzin.

     

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi