Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś zapiekany w cieście francuskim

Składniki:

  • 250 g filetów z łososia
  • gotowe ciasto francuskie
  • 5 pieczarek
  • cebula
  • żółtko
  • cytryna
  • śmietana
  • vegeta
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • słodka papryka
  • koperek

    Sposób wykonania:

    1. Cebulę posiekać ,pieczarki pokroić w plasterki i razem przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
      Doprawić do smaku ziołami oraz papryką i wymieszać ze śmietaną.
      Doprowadzić do wrzenia i odstawić do ostygnięcia,
      Następnie łososia ułożyć na cieście francuskim, polewamy go sosem z pieczarkami
      Złożyć na pół i zlepić.
      Posmarować roztrzepanym żółtkiem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 45 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *