Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łatwy łosoś

Składniki:

  • 6 filetów z łososia  
  • 1 opakowanie przyprawy włoskiej (najlepiej suchy dresing jak do sałatek)
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 łyżki soku z cytryny (najlepiej świeżej)
  • 1 szklanka pokrojonych pieczarek


Sposób przyrządzenia:
Nagrzać piekarnik do 175 C, naczynie żaroodporne wysmarować masłem. W średniej miseczce wymieszać dressing, wodę i sok z cytryny. Ułożyć łososia w żaroodpornym naczyniu, polać woda wymieszana z dressingiem i sokiem z cytryna, na wierzch położyć pokrojone grzyby. Piec przykryte przez 15 minut, następnie ściągnąć pokrywę i piec prze następne 15 minut polewając sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *