Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wędliny

Wędliny do zrobienia samemu, pieczone mięsa i wszytko inne co by się mogło zmieścić w tej kategorii.

Parówki w cieście pieczone

Składniki: 25 dag mąki 10 parówek 2 łyżki śmietany 2 dag drożdży łyżka mleka sól łyżka oleju jajko łyżeczka cukru Sposób wykonania: Drożdże rozpuścić w mleku razem z cukrem i odstawić do wyrośnięcia. Wówczas dodać go do mąki razem ze śmietaną, żółtkiem, olejem oraz szczyptą soli. Całość dokładnie wymieszać i rozwałkować na placek. Pokroić go…

Parówki zapiekane z pomidorem i serem

Składniki: 6 parówek 70 dag cebuli 3 pomidory 25 dag żółtego sera sól pieprz kilka listków bazylii olej Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. W między czasie pomidory pokroić w na cząstki. Następnie parówki lekko obgotować w wodzie po czym przełożyć je do naczynia żaroodpornego. Ułożyć na…

Świąteczna pieczona szynka

Składniki: 3 kg surowej szynki sól Marynata: 4 duże cebule 6 ziaren czarnego pieprzu 6 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki goździków 1 butelka czerwonego wytrawnego wina Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać pokroić w grube plastry, wrzucić do głębokiej miski, dodać pieprz, ziele angielskie i wlać całą butelkę czerwonego wytrawnego wina, wymieszać. Szynkę umyć, osuszyć na papierowym…

Kotlety z mortadeli z serem

Składniki: 50 dag mortadeli jajko 3 plastry żółtego sera sól pieprz olej mąka Sposób wykonania: Mortadele pokroić w plastry, które obtoczyć w roztrzepanym jajku a potem w mące. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Pod koniec smażenia na każdym kawałku ułożyć plasterek sera i posypać całość przyprawami. Trzymać…