Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wegetariańskie

Fasolka szparagowa na sposób francuski

Składniki: 1,5 kg oczyszczonej fasolki szparagowej 2 łyżki japońskiego sosu Teriyaki 1 łyżka masła 1 łyżka miodu 1 łyżka soku cytrynowego 2 – 4 plastrów bekonu ½ szklanki pokrojonej w paseczki czerwonej papryki ½ szklanki pokrojonej w pół plasterki cebuli ½ szklanki orzechów nerkowca Sposób przyrządzenia: W miseczce wymieszać dokładnie sos, miód i masło. W…

Bigos wegetariański

Składniki: słoik kiszonej kapusty pół białej świeżej kapusty soja – kostka albo cos podobnego (paczka) 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 40 dkg pieczarek śliwki suszone pół słoiczka koncentratu pomidorowego sos sojowy olej przyprawy: vegeta, majeranek, po kilka ziaren ziela angielskiego i jalowca, trzy listki laurowe, pieprz, ew. ostra papryka Sposób wykonania: Po pierwsze: Nastawiamy…

Pasternak w panierce

Składniki: 500 g pasternaku ½ szkl. mleka 2-3 łyżki mąki 2 jajka ½ szkl. bułki tartej sól pieprz olej Sposób wykonania: Pasternak obrać po czym wrzucić go do wody zagotowanej z dodatkiem mleka. Trzymać na ogniu około 10 minut. Po tym czasie odcedzić i pokroić wzdłuż na mniejsze kawałki. Oprószyć je mąką, p czym zanurzać…