Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Dipy

Dip jajeczno-serowy

Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 4 ogórki konserwowe 15 dag twarożku 1 szalotka 20 dag gęstej śmietany 1 pęczek szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania: Obrane jajka, szalotkę, ogórki oraz szczypiorek posiekać. Wszytko razem wymieszać. Następnie ser połączyć ze śmietaną i przełożyć do reszty składników. Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dip curry Anny

Składniki: ½ szkl. śmietany 4 łyżki majonezu 2 łyżeczki przyprawy curry sok z ½ cytryny 1 łyżeczka łagodnej papryki sól cukier biały pieprz Sposób wykonania: Majonez wymieszać ze śmietaną po czym dodać paprykę, curry oraz sok z cytryny. Całość ubić trzepaczką. Na koniec doprawić do smaku solą oraz cukrem.

Dip z ogórkiem

Składniki: 1 ogórek konserwowy 2 łyżki musztardy 2 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól Sposób wykonania: Majonez wymieszać z musztardą oraz ketchupem. Następnie dodać pokrojony w  kosteczkę ogórek oraz rozgnieciony czosnek. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą ora pieprzem.