Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Tilapia

Tilapia w zielonym sosie

Składniki: Sos: 2 żółtka 4 łyżka białego wina 2 łyżki masła 1 łyżka soku z cytryny szczypiorek, koperek, natka pietruszki i inne ulubione zioła sól, pieprz Tilapia: tilapia mrożona sok z cytryny olej i masło do smażenia sól, pieprz biały Sposób przyrządzenia: Przygotować sos. W rondelku, na małym ogniu, rozetrzeć żółtka z białym winem do…

Tilapia saute

Składniki: tilapia mrożona sok z cytryny olej i masło do smażenia sól, pieprz biały, papryka Sposób przyrządzenia: Filety z tilapii są zazwyczaj zamrożone w związku z tym należy je odpowiednio wcześnie powoli rozmrozić. Rozmrożone filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na 30 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, dodać masło i…

Tilapia tradycyjna z sosem tatarskim

Składniki: 4 dorodne filety z tilapii ½ szklanki pikantnej marynaty (z chili) 1/3 szklanki sosu tatarskiego 2/3 szklanki mąki kukurydzianej 1 łyżeczka chili ½ łyżeczki soli i pieprzu 3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Sos tatarski wymieszać z 2 łyżkami marynaty i odstawić. Każdy filet z ryby podzielić na odpowiednio duże porcje, nasmarować marynatą, odstawić na…

Złota tilapia.

Składniki: 1/3 łyżeczki ziaren pieprzu 1 goździk 2 łyżeczki cukru 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki białego rumu 1/2 łyżeczki startej skórki limonki 1 łyżka soku limonki 1 łyżeczka tartego imbiru (świeżego) 1 łyżeczka czosnku w proszku 1/2 kg tuszki tilapii, pofiletować sól, świeżo mielony pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek albo orzechowej 1,5 szklanki…